Uusi kevennetty ulkoasu

Olen juuri päivittänyt sivustoni ulkoasua keveämpään suuntaan ja samalla toteuttanut uudistuksen, jossa sivujen alapalkki on täysin selaimen alalaidassa, jos katselet isolla ruudulla ja sivun sisältö on kovin lyhyt. Käytännössä tämä näkyy esimerkiksi etusivulla. Jos sisältö on pitkä ja alapalkki leveä, ohjelmakoodin pitäisi sijoittaa alapalkki entiseen tapaan aivan sisällön loppuun. Samoin palkki sijoittuu sisällön loppuun, jos selaimen korkeus on suhteellisen matala (alle 750 pikseliä). Satunnaisesti alapalkin peittämät osuudet saat siis näkyville pienentämällä selaimen korkeutta ja rullaamalla sitten entiseen tapaan sisältöä alaspäin.

Erityisesti alapalkin siirto lyhyen sisällön sivuilla alareunaan on ollut suunnitelmissani jo pitkään, mutta vasta nyt sain sen toteutetuksi käyttäen puhtaasi CSS-määrityksiä ja siinä niin sanottua “media query” -tekniikkaa.

Uudistuksen ulkonäköön on osin vaikuttanut uusimman selaimille tarkoitetun Facebook-sivuston ja monien muidenkin sivustojen yhä kevyempi ilme, joka mielestäni sopii erinomaisesti myös kannettaville laitteille.

Toivon, että näiden sinänsä pienten uudistusten tuloksena sivujeni juttuja on yhä helpompi lukea.

Kommentoi ihmeessä omia havaintojasi!

Vesa

Kirjoita kommentti

Voit käyttää näitä HTML-tägejä:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kommenttisi tulee näkyviin, kun admin on hyväksynyt yhden kommenttisi.

  

  

  

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.