Verbier Sveitsissä on hieno laskettelupaikka

Gribbon Blancissa laskusuunta VeysonnaziinTämän talven laskettelumatka Alpeille suuntautui Sveitsin upeaan Verbieriin, josta pääsi piipahtamaan myös Ranskan puolelle Chamonixiin samaa kuuden päivän hissilippua käyttäen. Verbier sijaitsee lounaisessa Sveitsissä, muutaman kymmenen kilometrin päässä Geneve-järven itäpäästä. Matkan teimme lentämällä Zürichiin ja sieltä vuokra-autolla noin 3 ja puoli tuntia itse kylään. Matkan varrella piipahdimme muuten lounastamaan Geneve-järven rannalla olevaan Montreauxiin.

Alpit ovat näillä seuduin korkeimmillaan, joten lunta riittää yleensä huonoinakin talvina hyvin, kun Verbier on yli 1500 metriä merenpinnasta ja kaikki sen laskettelurinteet kylän yläpuolella. Lunta oli kylässä parisen metriä ja korkeimmilla huipuilla liki tuplasti enemmän. Edellisviikolla oli satanut lunta melkein puolitoista metriä, joten rinteet olivat erinomaisessa kunnossa ja offareista pitävätkin pääsivät vielä paikoitellen laskemaan uudella lumella. Viereisessä kuvassa olen juuri alkamaisillani laskun 2700 metristä Greppon Blancista kohti

Veysonnazia, jossa käynti rinteitä pitkin Verbieristä vie käytännässä koko päivän. Muita kuvia Verbieristä näet klikkaamalla kuvaa tai tästä.

Lumivarmuuden lisäksi Verbierin etuna on suuri laskettelualue, jossa yli 400 kilometriä rinteitä jakaantuu neljään alppilaaksoon. Monen eri tason rinteet ovat suhteellisen harvassa ja korkealla, minkä vuoksi offarialueet ovat todella suuret ja monipuoliset. Mustia rinteitä ei aluella kovin paljon ole, mutta monet punaiset ovat vähintään yhtä vaativia kuin Lapin laskettelukeskusten mustat.

Oikeastaan ainoa haitta Verbierissä on kalleus; Sveitsin frangi on suhteessa euroon kallistunut erittäin paljon ja esimerkiksi ruokailu on Verbierissä likimain tuplasti kalliimpaa kuin Ranskassa tai Itävallassa.

Kirjoita kommentti

Voit käyttää näitä HTML-tägejä:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kommenttisi tulee näkyviin, kun admin on hyväksynyt yhden kommenttisi.

  

  

  

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.