Ruskaretki pyöräillen Vantaanjoen varrella

Tänään tiistaina 8.10.2013 oli jälleen lämmin syyspäivä (+13), mutta aamu oli varsin sumuinen. Hiukan sumun jo hälvettyä oli mukava lähteä käymään pyöräillen ruokakaupassa vähän kauempana kotoa ja samalla katsastaa Helsingin ruskatilannetta. Paikallinen ruska oli eilen illalla televisiouutisissa hyvin esillä, ja kasvipatologian professorikin totesi kyseessä olevan yksi hienoimmista ruskista pääkaupunkiseudulla – juuri nyt. Ruskan kannalta on ollut suotuisaa, että kesä ja syksy ovat olleet varsin kuivat, parin viikon takaiset yöpakkaset ja kohtuullisena pysyneet tuulet. Moni oli eilen pysähtynyt itseni tapaan ihmettelemään, mistä upeat keltaisen ja punaisen sävyt putkahtivat puihin ja pensaisiin ihan parissa päivässä.

Parinkymmenen kilometrin pyöräretki vaimoni kanssa suuntautui lähinnä Vantaanjoen varrelle, mutta ruokakaupassa kävimme ensin Käpylässä ja sieltä ajelimme joen varteen radanvartta pitkin. Joki oli vierellä Keravanjoen alkupäähän melkein Pyhän Laurin kirkolle, mistä suuntasimme Tuomarinkylän kartanolle joen toista puolta ja sieltä lopulta kotiin Torpparinmäkeen. Monia upeita värikkäitä alueita näimme, ja tätäkin kirjoittaessani hiljaisessa sateessa näkyy kodin ikkunasta upea keltaisen, punaisen ja vihreän kirjoma tienvarsin ja takana metsä. Oheiseen kuvasarjaan poimin joitakin kuvia pyörälenkin varrelta.

Viimeksi näin upeaa ruskaa pääsin kotikulmillani ihmettelemään neljä vuotta sitten: kuvasarja 10.10.2009 ruskasta Torpparinmäessä.

on-a-bridge-at-jokiniementie

Kuva 1 / 9

on-a-bridge-at-jokiniementie

Kirjoita kommentti

Voit käyttää näitä HTML-tägejä:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kommenttisi tulee näkyviin, kun admin on hyväksynyt yhden kommenttisi.

  

  

  

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.