Palm Springs Film Festival päättyi ja “arki” jatkuu

Palm Springsin 25. kansainvälinen filmifestivaali päättyi maanantaina 13.1.2014 ylimääräisiin teatteriesityksiin”Best of the Fest”, vaikka päätösgaala pidettiinkin 12.1. illalla. Tuon jälkeen alkoi taas “arkemme”: pyöräilyä, tennistä ja vaeltelua lähialueen vuorilla lämpimässä ja täysin aurinkoisessa säässä. Siis vähän toisenlaista talvea kuin juuri nyt Suomessa olisi.

queing-again-into-film-festival-moviesFilmifestivaalien viimeisen päivän esityksissä oli festivaalien yleisönsuosikkien ja eri palkintoja saaneiden filmien ennalta ohjelmaan laittamattomat näytökset. Muutama poiminto noista palkinnoista ja yleisön suosikeista:

Nagesh Kukunoorin ohjaama “Lakshmi” voitti yleisön palkinnon parhaana taide-elokuvana – tästä kirjoitin viimeksi ja pidän sitä ehdottomasti parhaana pitkään aikaan näkemänäni elokuvana. Kun tuota elokuvaa ei ole missään esitetty ennen Palm Springsiä, ei se ole Intian Oscar-ehdokkaanakaan, mutta voisi hyvin voittaa sen vuoden kuluttua. Kannattaa todella katsoa, jos elokuva kohdalle sattuu!

Belgian Oscar-ehdokas, Felix van Groenhagenin ohjaama “The Broken Circle Breakdown” sai puolestaan parhaalle ulkomaisen Oscarin ehdokkaalle jaettavan FIPRESCI Prizen, saapa nähdä voittaako se lopulta myös varsinaisen Oscarin.  Valitettavasti en tuota belgialaiselokuvaa ole nähnyt, mutta paljon sitä täällä kehuttiin.

Mads Mikkelsen sai parhaan miespääosan palkinnon väärin perustein syytettynä lastentarhanopettajana Tanskan Oscar-ehdokaselokuvasta “The Hunt“, jonka olen nähnyt jo Suomessa – sekin on  yhdeksän viimeisen Oscar-ehdokkaan listalla.

Uusien ohjaajien sarjan voitti italialainen Andrea Pallaoro Yhdysvalloissa tehdystä elokuvastaan “Medeas“. Tuossa sarjassa oli Suomesta mukana Peter Franzénin ohjaama “Tumman veden päällä“, jonka amerikkalaisen ensi-illan kävimme myös katsomassa. Mainio elokuva, jota yleisö kehui vuolaasti “ehkä paras perhettä kuvaava elokuva aikoihin”. Peter oli itse kertomassa elokuvansa teosta ja hänen kanssaan vaihdoimme muutaman sanan myös elokuvan jälkeen. Hän oli lähdössä jo seuraavana päivänä takaisin Suomeen ja sieltä Ranskan Montpellieriin, jonne perhe on jo muuttanut asumaan. Peter kertoi samasta teemasta tehdyn toisen kirjansa pohjalta juuri tekevänsä elokuvakäsikirjoitusta, joten hyvä elokuva on varmaan taas tulossa 🙂

The Rocket Me kävimme ennen päätöspäivää katsomassa myös georgialais-virolaisen ja Viron Oscar-ehdokkaan ja yhden yleisön suosikin “Mandariinit” – hieno sodanvastainen elokuva vuoden 1992 Georgian ja Abhasian välisestä sodasta. Onnistuimme saamaan tuolloin myös viimeisen päivän ylimääräisesitykseen Australian Oscar-ehdokkaaseen “The Rocket“, joka tosin tapahtui Laosissa ja oli osin thaimaalaistenkin tuottama. Aivan loistava elokuva nuoresta laopojasta ja lopulta hänen raketinrakennuksestaan – kannattaa katsoa, vaikka se ei tule Oscaria voittamaankaan.

stopping-f16-outside-palm-springs-air-museumJuhlien jälkeen ja jo niiden aikana pyöräiltiin taas eri puolilla Palm Springsiä ja yksi reissu vei lentoaseman alueella olevan Palm Springs Air Museumin ohi. Tuolla emme ole vielä käyneet, vaikka siellä onkin yksi suurimmista määristä toisen maailmansodan aikaisia lentokuntoisia lentokoneita. Museon ulkopuolella on esillä aivan pyörätien vieressä useita uudempia lentokoneita, ja pitihän sitä käydä tekemässä tuttavuutta esimerkiksi maailman eniten käytettyyn sotilaskoneeseen, Yhdysvaltain merivoimien väreissä olevaan F16-hävittäjään. Mahdollisesti käymme vielä museossa sisälläkin ennen lähtöämme takaisin Suomeen.

palm-springs-downtown-project-goes-aheadTänään teimme pyörälenkin Palm Springsin keskustaan Marilyn Forever -patsaalle ja hiukan hämmästyimme: Marilynin takana vielä viime viikolla ollut rakennus oli keskustan uudistamisen vuoksi pistetty maan tasalle ja tulevaisuudessa kolmen korttelin kokoinen uusi “Downtown” oli ensimmäisen kerran esillä. Vuoden 2015 loppuun mennessä tuonne nousee muun muassa korkeatasoinen Kempton-hotelli ja runsaasti uusia kauppoja sekä ulkona oleva tapahtumakenttä. Aika erilaiselta keskusta siis näyttää parin vuoden kuluttua.

Kirjoita kommentti

Voit käyttää näitä HTML-tägejä:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kommenttisi tulee näkyviin, kun admin on hyväksynyt yhden kommenttisi.

  

  

  

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.