Päivän kuva 8.8.2013: rajuilma herätti viime yönä, entä seuraavana?

8-8-2013-thunderstom-at-midnight-jpgViime yönä rajuilma herätti ainakin minut, parikin kertaa. Ensimmäiset merkit tulivat jo illalla, kun vettä satoi kotikadullani lähes kaatamalla ja esimerkiksi television digikuva meni pelkiksi palkeiksi.

Koska ilta ja yö olivat ainakin suurin piirtein suomalaisittain trooppisia eli lämmintä 20 astetta ja kosteus lähellä sataa prosenttia, oli mukava nukkua ikkunat auki.

Ensimmäinen herätys tuli joskus puoli yhden aikaan, kun salama iskeä jyräytti ihan naapuriin, ja samalla kaatosateen ropina ajoi sängystä sulkemaan ikkunoita. Joitakin vuosia sitten talon kellariin nousi  vesi, joten oli syytä tarkistaa veden nykyiset valumat. Vettä tuli siinä vaiheessa joka puolella kuin kovassa suihkussa eikä ulos olisi todellakaan tehnyt mieli. Siitä vaan sitten fikkarin tukemana ikkunasta kesken unien vilkuilemaan, josko vesi virtaisi kellariin. Onneksi viemäröinnit ja sadeveden ohjaukseen käytetyt ratkaisut nyt vievät vedet pois talosta, eikä varaa näyttänyt olevan. Ikkunat kiinni ja takaisin nukkumaan, kun ukkoskuurokin jo alkoi olla muutaman kilometrin päässä. Toki talo sitten lämpeni niin, että ennen varsinaista aamua piti heittää peitot pois ja herätä jälleen uuteen sateeseen.

Oheisen kuvan mukaisena ainakin itse rajuilman enemmänkin näin kaupungissa näen, salamat ovat vaikuttavia vain todella lähelle iskiessään. Saapa nähdä, pitävätkö tämän illan ennusteet paikkansa, jolloin ensi yönä olisi vielä rajumpi ilma…

Kirjoita kommentti

Voit käyttää näitä HTML-tägejä:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kommenttisi tulee näkyviin, kun admin on hyväksynyt yhden kommenttisi.

  

  

  

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.