Päivän kuva 4-8-2013: Auringonkukkia Tuomarinkartanon pelloilta

04-08-2013-bee-and-hoverfly-in-sunflower-jpg

Viime viikon Hesarissa mainittiin, että Tuomarinkartanon ja Haltialan pelloilla auringonkukat aukeavat elokuun lopulla. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä Tuomarinkartanon pelloilla auringonkukat aukeavat kilvan juuri nyt, 4.8.2013. Eli siitä vaan pelloille ja poimimaan, kukkia on jo nyt varsin runsaasti, vaikka isoimmat varmasti antavat odottaa vielä viikon verran.

Kukat ovat löytäneet myös kimalaiset ja kukkakärpäset, jotka kilvan etsivät mettä nopeaan tahtiin aukeavista kehräkukista – nehän aukeavat yksittäin jokaisen tulevan siemenen hedelmöittämiseksi. Kuvan kimalainen työnsi kärsänsä vauhdilla jokaisen eteen osuvan kehräkukan sisään ja oli homman seurauksena ajoittain melkein kokonaan siitepölyn peitossa. Tuo siitepöly levittäytyy kyllä myös maljakkoon poimittujen kukkien ympäristöön, minkä vuoksi meillä auringonkukat jätetään vain pihan iloksi.

Mainittakoon, että Haltialassa ovat kesäkukat kukkineet poimintapellolla kohta jo pari viikkoa. Niistä suurin osa lakastuu maljakossa melkein päivässä, mutta väri-iloa nuokin kukat tietysti kotiin tuovat.

 

Kirjoita kommentti

Voit käyttää näitä HTML-tägejä:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kommenttisi tulee näkyviin, kun admin on hyväksynyt yhden kommenttisi.

  

  

  

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.