Päivän kuva 28.3.2013: yöpakkaset saivat aikaan erikoisen ilmiön kasvihuoneen räystäällä

28.3.13 klo 10:22 - yopakkasten kovettama lumi kasvihuoneen katollaKotipihallamme on pieni kasvihuone, jonka kattolasit romahtivat muutama vuosi sitten runsaan lumen painosta. Vaihdoin katolle elementeiksi kennomuovista tehdyt elementit, joten nyt katto kestää paljonkin lunta. Jo viikko sitten lounaan puoleiselta katon lappeelta tipahti koko lumimassa alas, mutta kuvan luoteisella lappeella aina vaan jatkuvat yöpakkaset ja päivisin paistava aurinko saivat eilen aikaiseksi hyvin erikoisen ilmiön.

Tänään aamulla vielä kello 10:22 lumi keikkui kasvihuoneen räystäällä yhdeksi isoksi möhkäleeksi jäätyneenä, kuten kuvasta näkyy. Yläpää on kokonaan irti katosta ja räystään alapuolella oleva kaartunut osa koskettaa kevyesti seinän laseja.

Puolen päivän aikaan lämpötila nousi lähelle viittä plusastetta ja aurinko sulatti lumimöhkälettä sen verran, että se katkesi räystään kohdalta ja tipahti alas. Alustavasti näyttää, että kasvihuone on edelleen ehjä!

Sisällä olevaa kuivunutta kasvia ihmetteleville tiedoksi, että siellä on viiniköynnös, joka viime lokakuussa kantoi vielä runsaasti rypäleitä ja lehtiä Amerikan halkiajomatkalle lähtiessämme, emmekä ehtineet niitä kerätä ja käsitellä. Minkähänlaista jääviiniä noista rypäleistä mahtaisi nyt saada – vai saisiko minkäänlaista 😉

Kirjoita kommentti

Voit käyttää näitä HTML-tägejä:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kommenttisi tulee näkyviin, kun admin on hyväksynyt yhden kommenttisi.

  

  

  

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.