Päivän kuva 18.04.2013: “koko luomakunta herää” – tai ainakin leppäkerttu

18-04-2013-april-first-ladybugTänään 18.04.2013 aamupäivällä aurinko vielä paistoi Helsingissä ja lämpötila nousi ainakin epävirallisesti yli 10 asteen. Oli siis mukava lähteä pienelle kävelylenkille ihmettelemään kevään edistymistä.

Ensinnä on tietysti todettava, että lumet ovat lähteneet vauhdilla ja maisemassa on enemmän maata kuin lunta näkyvissä. Vantaanjokikin virtaa valtoimenaan, ja Laamannintie Haltialaan on poikki Tuusulantien kohdalta, kun joen vedet ovat tulvineet tielle. Peltojen yllä visersi useita leivosia – kuu kiurusta kesään… 🙂 ja joessa uivat sorsapariskunnat olivat selvästi katselemassa pesän paikkoja.

Kotia lähetyttäessä juuri puolenpäivän aikoihin aurinko alkoi vetäytyä pilveen, mutta ilokseni polulla ihan kodin lähellä ryömi kevään ensimmäinen leppäkerttu. Aivan selvästi siis “koko luomakunta herää, trip-trap-…”, kuten M. A. Numminen laulaa: kesä on pian ovella!

Kirjoita kommentti

Voit käyttää näitä HTML-tägejä:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kommenttisi tulee näkyviin, kun admin on hyväksynyt yhden kommenttisi.

  

  

  

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.