Travels in Europe

As an European I’ve travelled in many countries in Europe both on business and pleasure. In my early career while working in Finnair I decided with my wife to first conquer European Capital cities and other big cities. Gradually we started self-made trips with a car into various directions and eventually with packaged tours into the Mediterranean islands. Because of my work since 1990 I’ve several times a year in London and Paris where I manage pretty well still without a map.

Below some small photos from most European countries I have been to. There are trips to some countries where I just have not taken any photos or the shots are so old that I have not yet been able to convert them into digital form. I will write new country pages gradually. And there are already several photos from my alpine skiing trips into Austria and Switzerland as separate galleries an commented also in English.

Alankomaat

Alankomaat tai Hollanti niin kuin sitä usein nimitetään, on mukava matkakohde: Amsterdam on vapaamielinen ja hauska kaupunki, mutta hyviä kohteita ovat vaikkapa myös Edam, Eindhoven, Utrecht tai Zaandam.

Andorra

Andorra on hauska pieni vuoristovaltio Espanjan ja Ranskan välissä. Sinne pääsee kätevästi vaikkapa Barcelonasta bussilla.

Bosnia-Hertsegovina

Bosnia-Hertsegovina on varmasti yksi haastavimmista entisen Jugoslavian itsenäisistä valtioista. Matka sinne palauttaa mieleen lähimenneisyyden julmuudet.

Espanja

Suomalaisturistien suosikkikohde Espanja on hieno maa, johon en itse ole kovin paljon tutustunut.

Irlanti

Irlanti on suosittu vihreä saari, jossa on harvoin todella lämmintä - ja yhtä harvoin todella kylmää.

Iso-Britannia

Iso-Britannia on useimmille suomalaisille helppo kohde: sinne on varsin lyhyt matka, lähes kaikki meistä puhuvat englantia - ja tarjontaa on todella paljon.

Italia

Yksi suomalaisten suosikkimaista on Italia, ja niin se on minullakin. Paljon nähtävää, ostettavaa ja aivan erinomaista syötävää.

Itävalta

Itävalta on todellla mukava ja monipuolinen lomamaa, olipa kyse lomasta kesällä tai talvella: upea luonto, mukavat ihmiset, hienoa musiikkia ja hyviä valkoviinejä.

Kreikka - Kreeta

Kreeta on Kreikan suurin saari ja lomakohteena hyvin monipuolinen: paljon vuoria, hiekkarantoja, maukasta ruokaa ja hienoja historiallisia nähtävyyksiä.

Kroatia

Kroatia on suomalaisittain varmasti suosituin matkakohde entisen Jugoslavian maissa. Eipä syyttä mainosteta, että \"Välimeri sellaisena kuin se kerran oli\".

Kypros

Kypros on kahtia jakautunut saari, jonka läntinen kreikkalaisuuteen perustuva Kyproksen tasavalta on matkailumaana merkittävämpi kuin pohjoisosien turkkilainen osa saaresta. Mielenkiintoinen maa, jossa aurinko paistaa melkein aina. Sieltä tekee kätevästi myös päiväretken Kairoon Egyptissä.

Liechtenstein

Liettua

Malta

Pieni saarivaltio Malta on mukava ja omaleimainen lomakohde: aurinkoa, Välimeri uitavaksi ja sukellettavaksi joka puolella, pitkä kiintoisa historia ja paljon hupielämää. Kaikki sujuu englanniksi ja valuuttakin on suomalaisille tuttu euro.

Monaco

Norja

Puola

Ranska

Ruotsi

Saksa

Saksa oli hieno, monipuolinen matkailumaa jo ennen idän ja lännen yhdistymistä, ja on sitä yhä.

Sveitsi

Tanska

Tsekki

Turkki

Unkari

Viro