Muutin valikkorakenteen mobiililaitteille

Olen tänään muuttanut näiden sivujen valikkorakenteen toimimaan eri tavalla kuin aikaisemmin pienillä näytöillä, käytännössä siis älypuhelimilla ja tableteilla.

Tarkoitukseni on ollut, että valikkojen kautta pääsee mahdollisimman kätevästi kaikkiin sivuihin koko tällä sivustolla ilman, että käyttäjän tarvitsee selata pitkiä valikkoluetteloita. Olen pyrkinyt myös säilyttämään valikkojen värimaailman ja itse juttujen katselun samanlaisena kuin aikaisemmin.

Pienillä ruuduilla valikkoa ei lainkaan näy, kun sivun aukaisee pienikokoiselle ruudulle. yläpalkissa on kolmen viivan valikkopainike menu-2px, josta painamalla valikko aukeaa koko ruudun korkuisena näytön vasemmasta laidasta esiin. Halutun sivun voi valita klikkaamalla valikkoriviä. Ilman sivuvalintaa valikon voi sulkea klikkaamalla joko edellä esitettyä kuvaa tai sen otsikkopalkissa korvaavaa X-kirjainta.

Valikkorivin lopussa on pieni alas- tai ylöspäin osoittava kolmio, jos valikkoon sisältyy alavalikoita. Kolmiosta klikkaamalla kyseisen valikkorivin alavalikko aukeaa ja halutun sivun voi valita alavalikosta.

Teknisesti asiasta kiinnostuneille tiedoksi, että olen toteuttanut ratkaisun käyttämällä WordPressin ilmaista lisäosaa “Responsive Menu”, jonka asetuksista ja teemaan tekemilläni lisäosan eräät asetukset ohittavalla tyylitiedostolla saan valikon vastaamaan omien sivujeni värimaailmaa ja ilmettä mahdollisimman tarkoin.

Mielelläni otan vastaan ratkaisuun liittyviä kommentteja tai kysymyksiä!

Terveisin, Vesa

 

Kirjoita kommentti

Voit käyttää näitä HTML-tägejä:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kommenttisi tulee näkyviin, kun admin on hyväksynyt yhden kommenttisi.

  

  

  

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.