Muutama kuviin ja videoihini liityvä uudistus 9.12.2014

Otin 9.12.2014 jälleen käyttöön kuvien hallinnassa ilmaisen NextGEN Gallery -lisäosan ja betatestaajan sekä lisäosan kääntäjän ominaisuudessa Photocrati on toistaiseksi myöntänyt minulle ilmaisen käyttöoikeuden muutoin maksulliseen NextGEN Gallery Pro -lisäosaan.

Näiden uusien kuvanhallintatuotteiden ansiosta olen pystynyt toteuttamaan sivuillan helposti kaksi käyttäjillekin näkyvää uudistusta:

  1. Olen suojannut kuvani siten, että niitä ei voi enää suoraan ladata hiiren oikealla näppäimellä. Ota yhteyttä, jos haluat kuvista käyttöösi sivujani paremman erotuskyvyn versiot. Esimerkiksi lähes kaikkien panoraamakuvieni erotuskyky vaakasuunnassa on suuruusluokkaa 10 000 pikseliä, mikä riittää hyvin suurin tulostuksiin.
  2. Kuvieni esittäminen näillä sivuilla näyttösi mahdollistamassa sivuja suurempina versioina on nyt käytössä NGG Pro:n lightbox -toiminnallisuus. Sen ansiosta kuva näkyy selaimesi leveyden sallimassa koossa ja voit halutettasi suoraan kommentoida kuvia tai linkittää niitä sosiaaliseen mediaan.

Yksi mahdollisuus NGG Pro -ohjelmistolla on luoda verkkokauppa (eCommerce), johon mikä tahansa sivuston kuvista saadaan myytäväksi. Tarkoitukseni ei ole ottaa tuota ominaisuutta näillä sivuilla käyttöön, mutta olen harkinnut “parhaimpien” otosteni myymistä edellisessä kuvakaupassa mahdollisimman suuressa erotuskyvyssä esimerkiksi sisustustauluja tai julisteita varten ja halvemmalla esimerkiksi netissä käytettäväksi. Näin myös siksi, että kuviani ei enää saa sivuiltani omaan käyttöön muuten kuin pyytämällä minulta erikseen.

Toinen harvemmin käyttämäni uudistus liittyy videoihin. Advanced Responsive Video Embedder -lisäosan avulla pystyn nyt esittämään pääosin Youtubeen lataamiani videoita sivuilla tai jutuissa koko käytettävissä olevan alueen levyisenä. Videot myös skaalautuvat responsiivisesti käytettävissä olevan laitteen sivun levyisiksi. Esimerkiksi älypuhelimissa 16:9 -muotoa olevan videon saat nyt näkyville maksimikoossa kääntämällä puhelimesi vaakasuoraan.

Toivon näiden uudistusten auttavan yhä paremmin löytämään näiltä sivuilta mukavia juttuja ja kuvia niiden tueksi 🙂

Kirjoita kommentti

Voit käyttää näitä HTML-tägejä:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kommenttisi tulee näkyviin, kun admin on hyväksynyt yhden kommenttisi.

  

  

  

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.