Laskettelua Ischglissä ja Kapplissa

pardatschgrat-ja-viitatVietin juuri viikon Itävallan Tirolissa, Ischglin kylässä laskettelumatkalla. Säät vaihtelivat suuresti varsin reippaista lumisateista loppuviikon kylmiin säihin. Oheinen kuva on napattu perjantaina 8.2., jolloin juuri kuvanottopaikalla oli noin -15 astetta ja sää vain kylmeni päivän mittaan. Neljän hengen seurueestamme kaksi – minä toisena – onnistui saamaan vielä influenssan, minkä ansiosta kumpikin oli kokonaan poissa rinteistä pari päivää. Se oli sääli, sillä Ischgl on kylänä hieno ja suuri laskettelualue pääosin yli 2 000 metrissä sopii monen tasoisille laskijoille. Etuna on vielä sekin, että Ischglin alue liittyy Sveitsin puolella olevan pienen Samnaun-nimisen kylän laskettelualueeseen. Tämä on siten yksi harvoja paikkoja, jossa pääsee laskettelemaan EU-alueella edullisille tax-free-ostoksille Sveitsiin. Ischglin laskettelualueen rinnemerkinnät muuten vastaavat minusta aika hyvin suomalaisia, joten eipä suuri suosio ole yllätys. Suosiota lisäävät vielä lukuisat ravintolat myös reippaampaan after-ski-menoon.

Ischgl sijaitsee Paznaun-laaksossa, jossa on myös muutama pienempi laskettelukeskus ja kokonaisuus kulkee Silvretta-nimellä. Kaikkiin alueen keskuksiin pääsee ilmaisilla ski-busseilla ja hissiliput koko alueelle ovat vain vähän kalliimpia kuin pelkästään Ischgl-Samnaun-alueelle. Me käväisimme laskemassa myös 10 kilometrin päässä olevassa Kapplissa, joka sopii erinomaisesti perheille, myös pienille lapsille. Toki tuollakin alueella on mustia rinteitä ja offarilaskumahdollisuuksia.

Lisää kuvia lyhyillä selostuksilla varustettuna löydät kuvagalleriani Laskettelua-sivulta.

Kirjoita kommentti

Voit käyttää näitä HTML-tägejä:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kommenttisi tulee näkyviin, kun admin on hyväksynyt yhden kommenttisi.

  

  

  

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.