Valikko Sulje

Helsinki

Tämän pääsivun alla on kuvia Helsingistä, kotikaupungistani – uusin kuvasarja näkyy ensimmäisenä:

Talvinen nelikilometrinen kävelylenkki upeassa Nuuksion kansallispuistossa onnistui hienosti 1.3.2016.

Tämä galleria sisältää päivän kuvia Helsingistä ja lähialueilta vuonna 2016

Päivän kuvia kotikaupungistani Helsingistä vuonna 2015

Pictures of the day in Helsinki during 2014, first ones shot in the beginning of March.

Sunnuntaina 3.11.2013 melko sankka sumu peitti lähes koko Suomen. Kun puolenpäivän aikoihin ei satanut, oli mukava käydä vilkaisemassa Seurasaaren näkymiä sumun vähitellen haihtuessa. Kaikki kuvat on napattu Nokia Lumia 1020:llä.

Lokakuun 8. vuonna 2013 oli edelleen yksi lämpimistä syyspäivistä, vaikkakin sumuinen. Ennen puoltapäivää oli mukava pyöräillä Vantaanjoen varrella eri paikkoihin katsomaan hienoja ruskan värejä.

Kävelyretki eri puolilla Töölöä heinäkuun viimeisenä päivänä 2013 osoitti jälleen, miten upea kaupunki Helsinki onkaan.

Talvi 2013 on ollut erikoinen: helmikuu oli hyvin lämmin, mutta maaliskuussa vain parina päivänä on lämpöasteita ollut päivälläkin - ja ennusteet lupaavat saman sään jatkuvan.

This gallery contains "pictures of the day in Helsinki" from the year 2013, taken occasionally.

Vuonna 2013 The Tall Ship Races oli jälleen Helsingissä, tässä kuvasarjassa lähtöpuuhissa.

Helmikuun 25. päivä aurinko lämmitti Helsinkiä. Auringonlaskun aikoihin lämpötila lähti nopeasti laskuun pakkasen puolelle, minkä seurauksena Haltialan pelloille nousi pakkasusva. Valon ja värin leikki oli lähes uskomaton!

This gallery contains \'Pictures of the Day in Helsinki\' for the year 2012.

Juhannusaattoilta 2012 oli Helsingissä kaunis ja varsin lämmin. Niinpä lähdimme pyöräretkelle katsastamaan, mieten Vantaanjoen laitamilla vietetään kesän suurta juhlaa.

Lämpimänä kesäkuun päivänä 2012 tein pyöräretken Helsingin pohjoisimmista osista keskustan kautta Lauttasaareen ja sieltä takaisin pohjoiseen - lähes koko matka pitkin puistoissa tai metsissä kulkevia pyöräteitä. Paljon osui kohdalle nähtävyyksiä - ja todistetuksi tuli, miten upea kaupunki Helsinki on!

This gallery contains Pictures of the Day from Helsinki starting in April 2011.

Syksy on muutoksen aikaa myös Helsingissä: päivät lyhenevät, sateet yleistyvät, lämpötila laskee ja luonnon värit muuttuvat syksyisiksi. Vuosi 2011 tuntui kääntyvän syksyyn juuri syyspäivän tasauksen aikaan. Tässä galleriassa esittelen joitakin näytteitä syksyn tulosta.

Tähän kirjastoon on koottu kuvia eri puolilta Helsinkiä kesän eri vaiheista.

Sipoonkorven alueesta tuli maaliskuussa 2011 Suomen 36. kansallispuisto. Alue sijaitsee pääosin Vantaan ja Sipoon alueella, ja siihen kuuluva Kalkkiruukin luontopolku Helsingin vuodesta 1975 omistamilla mailla.

16.7.2011 lauantaisaunan päätteeksi kotipihalla oli hätätilanne: siili oli pudonnut koristealtaaseen ja meinasi hukkua. Alkoi pelastustusoperaatio, jolla oli onnellinen loppu!

Kovan talven jälkeen kevät kuitenkin koittaa Helsingissä!

Laskiaissunnuntai 2011 oli vasta 6.3. Sää oli laskiaisriemuja varten ihanteellinen: pari astetta pakkasta ja aurinko heloitti paksuille hangille siniseltä taivaalta.

Vantaanjoki erottaa Helsingin ja Vantaan toisistaan. Kirkkaan lokakuun päivän aamuna alueella on sumua, joka muokkaa maisemat uusiksi.

Nämä kuvat on napattu aprillipäivänä 2010 lähteneen Helsinki-Tukholma -matkan molemmista päistä. Helsingissä viimeiset jäät ovat juuri lähdössä, Tukholmassa kevät on jo pitkällä.

Alkuvuosi 2010 kuten myös 2011 ovat olleet poikkeavan kylmiä ja runsaslumisia Helsingissä. Tavallisetkin asiat näyttävät lumisina joskus oudoilta, ja usein myös kauniilta. Tammikuun 2011 kuvat ovat meille tutuista kaupungin maamerkeistä, vertailepa kesäkuviini!

Luonnossa on kauneutta, kun vain katsot ympärillesi: Aleksis Kiven päivänä 2009 Helsingin Torpparinmäessä upea ruska on joka puolella.

Tässä kirjastossa on valokuvia Helsinki International Airshow 2009:n suihkukoneosuuksista 14.8 ja 15.8. Nopean liikkeen vuoksi olen tehnyt rajaukset vasta editointivaiheessa, jolloin EXIF-tiedot eivät näy. Joka tapauksessa nämä on otettu sarjakuvauksella Canon EOS 400D:lla ja 200 mm putkella.