Valikko Sulje

Elämää Palm Springsissä talvisin vuodesta 2013

Vuoden 2013 marraskuusta olen viettänyt vajaat kolme kuukautta talvesta Palm Springsissä, Etelä-Kaliforniassa. Tästä autiomaan kaupungista ja sen ympäristöstä sadan mailin matkan päässä Hollywoodista kaakkoon on kehittynyt todellinen talvikauden vapaa-ajan paikka monille Yhdysvaltojen ja Kanadan kansalaisille ja niin myös meille. Coachella-laaksossa sijaitseva melko pieni noin 45 000 asukkaan kaupunki on saanut 1950-luvulta alkaen kymmenen muuta siihen suoraan liittyvää kaupunkia, joiden pysyvä asukasmäärä vuoden ympäri on yli 300 000. Talvisin väkeä on tällä alueella varmasti ainakin 600 000. Ympäröivät vuoret, aavikkoalueet ja kaupunkien lukuisat ulkoilumahdollisuudet erityisesti tenniksen, golfin, pyöräilyn ja jalkaisin liikkujille ovat aivan huippua. Suosion taustalla on tietysti talvisin lämmin ja aurinkoinen ilmasto – alueella paistaa aurinko 350 päivänä vuodessa ja talvipäivinäkin lämpötilat ovat yleensä 20-25 astetta Celciusta. Paikalta on siksi tullut paljon valokuvia ja juttuja eri kohteista, tässä koottuna pelkät eri paikkoja koskevat kuvasarjat:

Anza Borrego Desert State Parkissa

Palm Springistä etelään sijoittuvassa Anza Borregon autiomaassa oleva Desert State Park on Kalifornian suurin luonnonpuisto ja yksi suurimmista koko Yhdysvalloissa. Jos et ennen ole Kalifornian autiomaissa käynyt, täällä kannattaa käväistä.

Automatkalla Santa Rosa -vuorilla

Palm Springsin vierestä nousevien vuorten päällä maisemat ovat aivan toisenlaiset kuin itse kaupungissa: nurmikon peittämiä peltoja, monenlaisia puita ja järviä - alle tunnin ajomatkan päässä kaupungista. Vaihteeksi teimme pienen automatkan halki Santa Rosa -vuorten ylätasangon ja ihailimme aivan toista maailmaa. Luntakin oli ihan tien vierellä.

Palm Canyon West Fork Trail

Palm Canyon West Fork on Palm Springsissä Indian Canyons -alueella oleva saman nimisen pääkanjonin läntinen sivuhaara, jonka viereisillä harjainteilla kulkee yksi Palm Springsin upeimmista vaellusreiteistä. Siitä pääsee ehkä nopeimmin myös korkeita vuorenhuippuja kulkevalle Pacific Crest Trailille.

El Ninõ toi sateet Kaliforniaan

Neljä vuotta jatkuneen erittäin kuivan jakson jälkeen El Ninõ toi ensimmäiset parin päivän sateet myös Palm Springsiin, mutta lisää tarvitaan kuivuuden hellittämiseksi.

Henderson, Garstin ja Shannon Trails

Yksi hienoimpia näkyviä tarjoavista ja suoraan laaksosta lähtevistä parin tunnin vaellusreiteistä kulkee Garstin, Shannon ja Henderson Traileja Indian Canyonsin alueella. Nousua reitillä on melkein 500 metriä ja sen voi aloittaa monesta kohdasta - me aloitimme keskeltä Henderson Trailia.

Whitewater Preserve perhekohteena

Whitewater Preserve on helpoin paikka lähteä Palm Springsistä vaeltamaan Pacific Crest Trailia - ja sen lisäksi mainio kohde pienten lastenkin kanssa.

PS Festival or Lights Parade 2015

Christmas greetings 2015 from California with 14th Festival of Lights Parade

South Lykken Traililla

South Lykken Trail on yksi Palm Springsin suuralueen parhaimmiksi valituista vaellusreiteistä ja kulkee sopivasti talven 2015/16 asuntomme läheltä. Niinpä oli sopiva kävellä reitti asunnoltamme päästä päähän ja takaisin asunnolle.

Elämää Palm Springsissä 2015-2016

Tämä kuvagalleria sisältää kuvia elämästämme Palm Springsissä marraskuusta 2015 tammikuun loppuun 2016.

Hiking on Pacific Crest Trail

2650 mailia (lähes 4500 km) pitkä Pacific Crest Trail (PCT) on yksi tunnetuimmista pitkistä vaellusreiteistä. Se alkaa Kaliforniasta Meksikon rajalta ja päättyy Kanadan rajalle Washingtonin osavaltion rajalla.

Fern Canyon Trail in Palm Springs

Fern Canyon Trail loop on yksi Palm Springsin Indian Canyons -alueen vaellusreiteistä.

Palm Springs International Film Festival 2015

26. Palm Springsin kansainvälinen elokuvafestivaali 2015 on taas suurempi kuin ennen, esillä yli 190 elokuvaa yli 65 maasta.

Coachella Valley Preserve 2014

Keskellä San Andreasin siirrosta sijaitsee Coachella Valley Preserve, omapiirteinen suojelualue. Sen tunnetuin osa on tuhannen palmun kanjoni.

mecca-hills-wilderness-california

Mecca Hills on San Andereasin siirroksessa Kaliforniassa sijaitseva erämääalue, jossa on erikoisia kanjoneita ja helppoja vaelluskohteita.

Palm Springs Festival of Lights Parade 2014

Suomen itsenäisyyspäivänä 2014 oli Palm Springsissä yksi vuoden kohokohdista, Palm Springs Festival of Lights Parade, joka kokosi tänä vuonna noin 100 000 katsojaa pääkadun varrelle.

Pikavisiitti San Diegoon ja La Jollaan

Syntymäpäiväni kunniaksi käväisimme yhden hotelliyön visiitillä San Diegossa ja sen alueeseen kuuluvassa La Jollassa. Hiukan sateisesta säästä huolimatta vierailu onnistui ja paikat näyttivät upeilta.

Big Morongo Canyon Preserve 2014

Big Morongo Canyon Preserve on luonnonsuojelualue San Bernardino- ja Little San Bernardino-vuoristojen välisessä solassa noin 500 metrin korkeudella merenpinnasta. Kanjonin läpi virtaavien purojen ansiosta alue on muuttolintujen suosittu pesimäalue ja vehreä keidas keskellä autiomaata.

Living in Palm Springs 2014-2015

Tämä galleria sisältää kuvia asumisestamme Palm Springsissä talvella 2014 - 2015 noin kahden ja puolen kuukauden ajan. Vuokraamamme asunto on tällä kertaa vähän eri suunnassa kuin edellistalvena.

Autolla Palm Springsistä Las Vegasiin

Tammikuussa 2014 menimme autolla Palm Springistä pariksi päiväksi Las Vegasiin käyttäen eri reittejä meno- ja paluumatkoilla. Tuohon osui monia ennen näkemättömiä kohteita ja muun muassa pari vielä käymätöntä Route 66 -paikkaa.

Palm Springs International Film Festival 2014

Palm Springs International Film Festival 2014 on toiseksi suurin elokuvafestivaali Yhdysvalloissa. Siellä näytetään noin 190 elokuvaa kymmenistä maista eri puolilta maailmaa - Suomestakin neljä. Esillä on maailmanensi-iltoja ja esimerkiksi kakki Oscar-ehdokkaina olevat 'vieraskieliset' elokuvat.

Elämää Palm Springissä 2013-2014

Kuvia asumisesta Palm Springsissä Kaliforniassa marraskuun puolivälistä 2013 helmikuun alkupuolelle 2014.