Valikko Sulje

Irlanti ja Dublin

Olen käynyt Irlannissa ihan huvin vuoksi kerran ja työn vuoksi muutaman kerran, mutta valitettavasti kokemukseni ovat rajoittuneet vain Dubliniin ja sen lähiympäristöön.

Tämä vihreä saari on tietysti muutakin, mutta ainakaan toistaiseksi en itse ole oikein maalle lämminnyt, ehkä siksi, että siellä ei ole kertaakaan käynneilläni ollut lämmintä juuri yli +15 astetta. Yli miljoonan asukkaan Dubliniin pääsee helposti tutustumaan ostamalla liput jatkuvasti kaupunkia kiertäviin turistibusseihin, joihin voit nousta miltä pysäkiltä tahansa.

Parasta kokemaani Irlannissa ovat pubit, niiden rento meininki ja tietysti musta kuiva stout eli Guinness. Tämä olutmerkki on muutenkin yksi maan tunnetuimmista brändeistä, jonka ympärille rakentuu myös melkoinen turistibisnes. Vanhasta panimosta Dublinin keskustassa on nimittäin rakennettu museo, jonka alueella on näkötorni ja sen huipulla ravintola, josta näkyy hienosti yli kaupungin. Tuolla piti tietysti nauttia lippuun sisältyvä lasi Guinnessia.

Irlanti on tunnettu myös musiikistaan; tyypillistä perinnemusiikkia kuulee elävänä lähes joka pubissa ja U2:n tuntee tietysti jokainen. Todennäköisesti edelleen eniten yleisöä vetää kuitenkin irlantilainen jalkapallo, lähinnä rugbya muistuttava peli – sen tärkein stadion Dublinissa on maan suurin urheilupyhättö.