Valikko Sulje

Hauska Alankomaat

Olen käynyt Alankomaissa – tai suomalaisittain myös Hollannissa – useita kertoja ja eri puolilla tätä pikkumaata. Koko maa on ihan mukavaa, vaikka hollantilaiset ovatkin joskus työtovereina varsinaisia jääräpäitä. Mutta maasta löytyy matkailijoille kanavia, muuta nähtävää, paljon olutta ja juustoja sekä monipuolista kultturia. Näkymät ovat kanavien ja maapulasta johtuvan hyvin tiukan rakentamisen ansioista poikkeavat lähes kaikissa kaupungeissa.

Sää nyt ei Alankomaissa ole koskaan kovin lämmin, mutta ei toisaalta koskaan oikein hirveän kylmäkään. Ihme kyllä maan luistelukulttuuri on säilynyt, vaikka kanavilla taidetaan päästä nykyisin luistelemaan perinteisillä tavoilla

Pääkaupunki Amsterdam on todella eloisa ja mukava kaupunki, jossa viihtyy helposti useamman päivän. Kaupungista saa melkein mitä vaan, ja vapaamielisyys on jo pitkään ollut silmiinpistävää: punaisten lyhtyjen alue tarjoaa estotta seksipalveluja ja samoilta nurkilta saat aika helposti hasistakin. Löytyypä alueelta oheisen kuvan ottopaikkakin, pornomuseo! 

Hyvin hauskoja pikkukaupunkeja on Amsterdamista vähän matkan päässä: Edamista löytyy varmasti nimen mukaista juustoa ja Zaandamissa on kiva käydä katselemassa perinteistä kanava- ja tuulimyllymaisemaa.

Isommista kaupungeista Utrecht on monella tapaa bisneksen keskus, siellä oli myös edellisen työpaikkani Alankomaiden konttori muiden konsulttifirmojen tapaan. Eindhoven puolestaan on Philipsin valtakuntaa, ja siellä on kovan tason teknisen korkeakoulun lisäksi myös yksi monipuolisimmista olutbaareista, joissa olen käynyt: eri merkkejä löytyi tarjolla yli 400, mukana myös suomalaisia.

Eli ihan varmasti suosittelen Amsterdamia ja koko maata vierailukohteeksi!