Valikko Sulje

Matkailua Euroopassa

Olen matkustanut monissa Euroopan  maissa sekä työn että huvin puolesta. Työurani alkuaikoina ollessani Finnairin palveluksessa otimme vaimoni kanssa tavoitteeksi ensin tutustua Euroopan pääkaupunkeihin ja muihin isoihin kaupunkeihin. Vähitellen mukaan tulivat omatoimiset matkat myös autolla eri suuntiin ja lopulta myös seuramatkat lähinnä Välimeren saarille. 1990-luvun alkupuolelta olen työn puolesta käynyt useita kertoja vuodessa Lontoossa ja Pariisissa, joissa pärjäilen jo aika hyvin ilman karttaa.

Ohessa on pieniä kuvia useimmista käymistäni Euroopan maista. Joissakin maissa en vain ole tullut ottaneeksi kuvia, tai kuvat ovat niin vanhoja, että en ole niitä vielä sähköiseen muotoon saanut. Maakohtaiset kommentit lisääntyvät täällä pikkuhiljaa.

Alankomaat

Alankomaat tai Hollanti niin kuin sitä usein nimitetään, on mukava matkakohde: Amsterdam on vapaamielinen ja hauska kaupunki, mutta hyviä kohteita ovat vaikkapa myös Edam, Eindhoven, Utrecht tai Zaandam.

Andorra

Andorra on hauska pieni vuoristovaltio Espanjan ja Ranskan välissä. Sinne pääsee kätevästi vaikkapa Barcelonasta bussilla.

Bosnia-Hertsegovina

Bosnia-Hertsegovina on varmasti yksi haastavimmista entisen Jugoslavian itsenäisistä valtioista. Matka sinne palauttaa mieleen lähimenneisyyden julmuudet.

Espanja

Suomalaisturistien suosikkikohde Espanja on hieno maa, johon en itse ole kovin paljon tutustunut.

Irlanti

Irlanti on suosittu vihreä saari, jossa on harvoin todella lämmintä - ja yhtä harvoin todella kylmää.

Iso-Britannia

Iso-Britannia on useimmille suomalaisille helppo kohde: sinne on varsin lyhyt matka, lähes kaikki meistä puhuvat englantia - ja tarjontaa on todella paljon.

Italia

Yksi suomalaisten suosikkimaista on Italia, ja niin se on minullakin. Paljon nähtävää, ostettavaa ja aivan erinomaista syötävää.

Itävalta

Itävalta on todellla mukava ja monipuolinen lomamaa, olipa kyse lomasta kesällä tai talvella: upea luonto, mukavat ihmiset, hienoa musiikkia ja hyviä valkoviinejä.

Kreikka - Kreeta

Kreeta on Kreikan suurin saari ja lomakohteena hyvin monipuolinen: paljon vuoria, hiekkarantoja, maukasta ruokaa ja hienoja historiallisia nähtävyyksiä.

Kroatia

Kroatia on suomalaisittain varmasti suosituin matkakohde entisen Jugoslavian maissa. Eipä syyttä mainosteta, että \"Välimeri sellaisena kuin se kerran oli\".

Kypros

Kypros on kahtia jakautunut saari, jonka läntinen kreikkalaisuuteen perustuva Kyproksen tasavalta on matkailumaana merkittävämpi kuin pohjoisosien turkkilainen osa saaresta. Mielenkiintoinen maa, jossa aurinko paistaa melkein aina. Sieltä tekee kätevästi myös päiväretken Kairoon Egyptissä.

Liechtenstein

Liettua

Malta

Pieni saarivaltio Malta on mukava ja omaleimainen lomakohde: aurinkoa, Välimeri uitavaksi ja sukellettavaksi joka puolella, pitkä kiintoisa historia ja paljon hupielämää. Kaikki sujuu englanniksi ja valuuttakin on suomalaisille tuttu euro.

Monaco

Norja

Puola

Ranska

Ruotsi

Saksa

Saksa oli hieno, monipuolinen matkailumaa jo ennen idän ja lännen yhdistymistä, ja on sitä yhä.

Sveitsi

Tanska

Tsekki

Turkki

Unkari

Viro