Valikko Sulje

Matkailua Amerikoissa

Amerikat ovat loistavia matkakohteita ja lentohintojen jatkuvasti tippuessa yhä edullisemmin myös kaikkien saavutettavissa. Olen käynyt Yhdysvalloissa työn puolesta ja hupimielessä monta kertaa eri puolilla, ja muissa amerikkalaisvaltioissa vasta 2000-luvulla.

Yhdysvallat on epäystävällisistä rajamuodollisuuksistaan ja turhan monista “amerikkalaisista” huolimatta todella erinomainen matkailumaa: luontoa, nähtävyyksiä, kaiken sorttista hupia ja viihdettä, taidetta… you name it! Tuorein amerikanmatka oli loppuvuonna 2012 toteutunut Pohjois-Amerikan halkiajo autolla Cape Codista itärannikolla Montrealin ja Toronton kautta Chicagosta pääosin historiallista Route 66 -tietä Los Angelesiin; tällaisella automatkalla sain ensimmäisen kerran tuntumaa “t0siamerikkalaisuuteen” monissa pikkukaupungeissa ja maaseudulla.

Vuoden 2006 alussa kävin Kuubassa ja se kannatti, Fidelinkin onnistuin vielä presidenttinä näkemään! Varsinkin Havanna on todella käymisen arvoinen. Samalla matkalla poikkesin ihan lyhyesti Kanadan Nova Scotiaan; Kanadaan pitää kyllä ottaa pitempi tutustumisreissu joskus myöhemmin.

Vuoden 2010 alussa kävin Perussa, Floridassa ja Dominikaaniseen tasavallassa. Varsinkin Peru on vanhojen intiaanikulttuurien vuoksi upea maa, ja Floridassa Miami Beach sekä Florida Keys ovat hienoja kohteita.

Alla oleva albumi sisältää kuvia eri matkoiltani Amerikkoihin, pääosin kommentoituna suomeksi.

Aloha Hawaii, Waikiki

Kuvia matkasta Havaijille ja siellä Oahun saarelle ja Waikikiin. Muutaman päivän vierailu sisälsi kiertoajelun saarella ja useita kävelylenkkejä Waikikin ja Honolulun alueella.

Kanada

Pinta-alaltaan maailman toiseksi suurin maa Kanada tarjoaa luonnon ystäville paljon hienoa luontoa sekä kaikille matkailijoille mukavan monikulttuurisen väestön.

Route 66 - Great American Road Trip 2012

This gallery is the secong part of my Great American Roat Trip 2012, containing photos along Historic Route 66 between Chicago and Los Angeles.

Great American Road Trip 2012

This gallery is to document my Great American Road Trip in 2012, from Sea to the Shining Sea or Boston to Los Angeles via Montreal and Toronto and along Route 66.

Dominikaaninen tasavalta

Dominikaaninen tasavalta on ennen kaikkea satoja kilometrejä Karibian hiekkarantoja.

Kuuba

Kuuba on kiehtova kokonaisuus näkyvää vallankumousta, hienoa luontoa, sikareita, rommia, vanhoja jenkkirautoja, monenlaisia ihmisiä ja kaiken päällä elävää musiikkia joka puolella. Yksi suosikkimaistani, jossa kävin vuoden 2006 alussa.

Kuubassa 2006

Kuvia pari viikkoa kestäneeltä Kuuban matkasta Havannassa ja sen ympäristössä sekä Guardalavacassa saaren toisessa päässä.

Peru

Peru on hieno matkailumaa, josta löytyy alkuperäiskansojen, kuten inkojen ja warien historiallisia rakennelmia ja vilkasta nykypäivän kulttuuria.

Yhdysvallat

Olen koonnut tähän valokuvia Yhdysvalloista eri matkoilta vuosina 1981-2014. Vilkaisepa, miten New Yorkin Times Square on muuttunut tuona aikana!