Valikko Sulje

Päivämatka Egyptiin

Olen käynyt Egyptissä vain kerran, ja silloinkin kohteena oli Kairo ainoastaan yhden päivän verran. Mutta jos olet lähinnä kiinnostunut vain Kairosta ja erityisesti sen kyljessä olevista Gizan pyramideista, tällainen matka onnistuu helposti käyttämällä yhden päivän Kyproksen lomamatkasta tuohon visiittiin.

Kyproksen Larnakasta on Kairoon vain tunnin lento, ja päivän turistipaketiin sisältyy edestakaisten lentojen lisäksi ja takaisin. Pakettiin sisältyy myös kuljetukset paikalla, viiden tähden tasoiset ruokailut ja Niilin risteily. Et tarvitse tällaiselle matkalle edes viisumia, kun vain otat passisi mukaan – päiväviisumi sisältyy myös pakettiin.

Egyptin varmasti tunnetuin nähtävyys on Gizan suuret pyramidit. Asiaan tarkemmin perehtymättömälle on kuitenkin aikamoinen yllätys, että lähes kaikissa kuvissa pyramidit näkyvät hiekka-aavikkoa vasten, mutta pyramidit ovat todellisuudessa vain parin sadan metrin päässä Kairon asutuksesta.

Suurin Kheopsin pyramidi näkyy itse asiassa kaupungilta monen kilometrin päästä.

Kairon kaupungista jäi minulle aika ristiriitainen kuva, eikä edes erityisen positiivinen. Ehkä aavikon läheisyys tekee koko kaupungista jotenkin ruskehtavan, ja jätehuolto ei vielä kata kaikkia osia. Tämän kuvauspaikan vieressä Niiliin laskevassa kanavassa lojui muun jätteen seassa kuollut aasi.

Auringon laskiessa päiväpakettiin kuului vielä risteily Niilillä, mikä paransi päivän aikana tullutta kuvaa kaupungista. Laivalla tarjoiltiin illallinen, ja risteilyyn kuului tietysti myös äänekkään paikallisen rytmimusiikin säestämä napatanssiosuus; taitavia muusikoita ja tanssija todella!