Valikko Sulje

Fidzi: Bula!

Muutaman tunnin lentomatkan päässä Australiasta sijaitsee Fidzin saarivaltio, joka onkin eräänlainen aussien Kanarian saaret. Olin itse tuolla noin viikon vuoden 2007 alussa, kun olin paikasta kuullut niin paljon positiivista. Paikka ei tosiaan pettänyt, vaikka itse käymistäni paikoista se ei ihan ykkökseksi noussutkaan. Käytännössä Fidzi sopii erinomaisesti välilaskupaikaksi maailmanympärimatkalle, koska sieltä pääsee suoralla lennolla myös vaikkapa Los Angelesiin.

Fidziltä löytyy pieniä valkosantaisia palmusaaria, joissa palvelut ovat kuitenkin viiden tähden hotellien luokassa – tai sitten isoja paljolti aussien kansoittamia kansainvälisiä lomaresorteja. Itse majailin Shangri-La’s Fidjian Resortissa, joka on ainoa hotelli pienellä saarella, jonne pääsee siltaa pitkin Fidjin pääsarelta Viti Levulta. Resortissa on oma täysimittainen golf-kenttä, mutta oma valinta perustui hyviin tenniskenttiin. Yksi erikoisuus on myös hotellin oma vihkikappeli, jota varsinkin japanilaiset näyttivät käyttäneen ahkerasti – ehkä yksi maailman upeimmista kappeleista?

Monien Tyynenmeren saarien tapaan Fidzin saaria ympäröi riutta, joka eristää suuret aallot rannalta ja tarjoaa upeita näkymiä, kuten tuossa alla oleva kuva auringonlaskun aikoihin. Saaresta riippuen ranta on todellista huipputason hienohiekkaista biitsiä tai vähän kivisempää rantaa.

Upeiden rantojen ja merielämän sekä aina iloisesti “bula”-huudahduksella tervehtivien ihmisten lisäksi Fidzillä ei paljon muuta olekaan. Pääsaarella on toki pari isompaa kaupunkia, alla kuva Sigatokan poliisiasemasta osoittaa varmaan jotain myös kaupunkien koosta. 

Fidzi on oman kokemukseni mukaan tällä hetkellä kakkospaikka käymistäni rantakohteista, häviten vain Mauritiukselle, jossa ruoka on monipuolisuudessaan ja laadussaan ehkä maailman parasta, kulttuuri Fidziä paljon monipuolisempaa (hinduja, muslimeja, kristittyjä ja monia kansallisuuksia) ja shoppailumahdollisuudet niin saaren omiin erikoisuuksiin kuin kansainvälisiin merkkivaatteisiin loistavat. Mutta jos todella rauhallisen ja upean rantaloman omalla saarellasi haluat, Fidzi on varmasti ihan huippu.