Valikko Sulje

Australia on letkeä

Olen tutustunut Australiaan vasta 2000-luvulla osin siksi, että matka sinne on tosissaan varsin pitkä. Molemmilla siellä käynneilläni olen päätynyt matkustamaan maapallon ympäri, matka sinne tai sieltä kun ei montaa tuntia eroa riippumatta maapallon kiertosuunnasta.

Yleisesti ottaen kokemukseni ovat olleet maasta hyvin positiiviset. Nähtävää ja tekemistä on valtavasti, ja aussit ovat amerikkalaisen ulospäinsuuntautuneita, mutta paljon amerikkalaisia mukavampia. Heidän ei nähtävästi tarvitse todistaa amerikkalaistyyliin koko maailmalle olevansa maailman johtajia!

Ensimmäisellä käynnilläni vietin vajaan viikon koillisnurkassa olevassa Queenslandissa, joka on oikeastaan trooppisella alueella. Luonnon puolesta tuo alue on varmasti Australian monipuolisimpia – sieltä löytyy loistavia hiekkarantoja, sademetsää, autiomaata, ihmeellisiä eläimiä ja merenelämää. Oheinen kuva on maailman julkimoiden lomanviettokaupungin Port Douglasin läheltä. Tuolta pääsee helposti sademetsäretkille ja yhtä helposti pikalaivalla noin 70 kilometrin päässä rannasta olevalle ponttoonille ihailemaan Suuren Valliriutan uskomattoman upeaa elämää. Siellä on sademetsän sisällä mutta kuitenkin aivan rannalla Thala Beach Lodge, jolla on nimensä mukaisesti jopa oma hiekkaranta

.

Toinen mieluisa kohde on Sydney, joka on neljästä miljoonasta asukkaastaan huolimatta todella mukava kaupunki. Osasyy tähän mukavuuteen lienee se, että kaupunki sijoittuu noin 300 kilometriä sisämaahan merestä pistävän salmen suulle, jolloin meri ja maa vaihtelevat mukavasti. Sydneyssä viettäisi helposti jopa muutaman viikon, onhan siellä kunnon hiekkarantakin, meilläkin tv-sarjasta tuttu Bondi Beach.

Sydneystä voi tehdä kätevästi päiväretken Blue Mountainsin alueelle. Minuun nuo sinivuoret eivät ihan hillitöntä vaikutusta tehneet, vaikka hienoja maisemia siellä toki on. Kuvassa näkyvät “Kolme sisarusta” sijaitsee oppaiden mukaan ehkä maailman vanhimman laakson reunalla, ikää laaksolla on kai 450 miljoonaa vuotta.

Australiaan suunnittelen vielä meneväni, ja varmasti toistan osin samaa ideaa kuin aikaisemminkin olen toistanut. Ensimmäisellä menokerralla pysähdyin muutamaksi päiväksi aikaa tasaamaan Singaporeen ja toisella kertaa Bangkokiin. Suoraan matkatessa Suomesta tulee matka-aikaa nopeimmillaankin esimerkiksi Sydneyhin vähintään vuorokausi.

Vinkkinä matkasta: ota yhteyttä Aktiv-Resor -nimiseen matkatoimistoon, joka nykyisin on Helsingissä Yrjönkadulla – he ovat erikoistuneet aussimatkoihin ja auttavat varmasti.