Valikko Sulje

Matkailua Aasiassa ja Tyynenmeren alueella

Aasiassa ja Tyynenmeren maissa – poislukien Yhdysvallat – olen ryhtynyt käymään vasta runsas kymmenen vuotta sitten. Ehkä syynä on se, että matkat sinne suuntiin ottavat melkoisesti aikaa – tai myös se, että monet aasialaiset maat ovat avautuneet kunnolla matkailulle vasta 1990-luvulla.

Muutaman kerran olen tehnyt noihin maihin päästäkseni maailmanympärimatkan; esimerkiksi Australian itärannikko, Fidzi tai Uusi-Seelanti kun ovat paikoissa, joista on melkein sama matka Suomeen kiersipä maapalloa kummin päin tahansa. Noilla maailmanympärimatkoilla olen soveltanut muutamaa periaatetta:

  • Kiertosuunta itään päin on jotenkin mukavampi, kun vaan varaa eri paikoissa edes muutaman päivän aikaeroista toipumiseen.
  • Koko kiertoon kolme viikkoa alkaa olla minimiaika, jos haluaa edes jotenkin tutustua eri maihin ja paikkoihin.
  • Omatoimimatka saattaa olla hyvä, mutta itse olen käyttänyt Aktiv-Resorin paketteja, joissa lennoille voi valita hyvinkin edullisen kokonaispaketin. Hinta määräytyy noissa paketeissa sen mukaan, miten monta pysähdystä haluaa ja lennot ovat tavallisia reittilentoja.

Ohessa muutamia pikkukuvia eri maista. Jos albumin vieressä on selostus, myös ko. maasta on olemassa oma vähän pitempi selostussivu.

Australia

Vaikka matka Australiaan on pitkä, niin käynti kyllä kannattaa. Ihmiset ovat kaikkialla olleet matkailijan kannalta todella mukavia, ja luonto on jotain aivan poikkeavaa.

Dubai

Nopeasti moderniksi miljoonakaupungiksi kasvanut Dubai tähtää yhä merkittävämmäksi turismin kohteeksi. Lyhyesti kuvattuna hämmästyttävä sekoitus arabimaailmaa, islamia sekä äärimodernia ja yltiöpäistä rakentamista!

Fidzi

Fidzi on mukava lomanviettopaikka, jonka 300 saarelta löytää "omia saaria" tai kansainvälisen tason golf- ja tenniskentin varustettuja lomahotelleja.

Intia

Intia on varmasti yksi maailman monimuotoisimmista maista: kaiken lajin maastoa, uskontoja, valtavia kaupunkia, rikkautta, köyhyyttä, kieliä, loistoa, likaa...

Kambodza

Kambodza tunnetaan upeasta Angkor Watin alueestaan ja punaisten khmerien hirmuteoista 1970-lvulla. Todella tutustumisen arvoinen, köyhä maa!

Kiina

Kiina on valtava maa kaikissa suhteissa: hirveästi ihmisiä, voimakkaasti kasvava talous ja erittäin pitkä historia.

Laos

Laos on ihmisiltään ja luonnoltaan aivan ihastuttava maa. Vaikka maa on perusteiltaan kansandemokratia, syvä buddhalaisuus vaikuttaa ihmisiin ja upeita temppeleitä on todella paljon.

Malediivit

Malesia

Malesia on muslimienemmistöinen trooppinen liittovaltio, jossa monen eri kulttuurin ja uskontokunnan ihimiset elävät sovussa keskenään. Hieno maa matkailijalle!

Singapore

Thaimaa

Vietnam

Uusi-Seelanti