Valikko Sulje

Maasivut aakkosjärjestyksessä

Olen koonnut tälle sivulle lyhyen yhteenvedon maista, joista olen kirjoittanut erillisen sivun kokemuksiani ja näkemyksiäni matkailijana. Olen käynyt yli 50 maassa ja pyrin pikkuhiljaa lisäämään uusia maita ajankäyttömahdollisuuksieni mukaan.

Sivut on ryhmitelty myös “Maat ja matkat” -valikkoon neljän maantieteellisen alueen alle, joissa on myös lyhyt kuvasarja niistä maista, joista en ole vielä kirjoittanut varsinaista maasivua:

Maakohtaiset sivut olen saanut aikaiseksi seuraavista maista:

 

Saksa oli hieno, monipuolinen matkailumaa jo ennen idän ja lännen yhdistymistä, ja on sitä yhä.

Hauska

Alankomaat

AL-Taloja Amsterdamin keskustassa_1 Alankomaat tai Hollanti niin kuin sitä usein nimitetään, on mukava matkakohde, jossa olen käynyt useita kertoja työ- ja hupimatkalla: Amsterdam on vapaamielinen ja hauska kaupunki, mutta hyviä kohteita ovat vaikkapa myös Edam, Eindhoven, Utrecht tai Zaandam.

Andorra

on vuoria

andorra-on-upea-paikka_1 Andorra on hauska pieni vuoristovaltio Espanjan ja Ranskan välissä, jossa myydään paljon esimerkiksi parfyymeja. Sinne pääsee kätevästi vaikkapa Barcelonasta bussilla päivämatkalle, kuten itse olen tehnyt.

Australia

on letkeä

AUS-Sydneyn tunnusmerkit_1 Vaikka matka Australiaan on pitkä, niin käynti kyllä kannattaa ja parin käynnin jälkeen haluan itse sinne vielä mennä. Ihmiset ovat kaikkialla olleet matkailijan kannalta todella mukavia, ja luonto on jotain aivan poikkeavaa.

Bosnia-Hertsegovina

BOS-Mostarin silta kaksi viikkoa ennen avajaisia_1 Bosnia-Hertsegovina on varmasti yksi haastavimmista entisen Jugoslavian itsenäisistä valtioista. Matka sinne palauttaa mieleen lähimenneisyyden julmuudet, kuten kuva Mostarin sodassa hajotetusta sillasta ohessa.
Hämmästy

Dubaissa

dub-abraliikennetta-dubainlahdella_1 Nopeasti moderniksi miljoonakaupungiksi kasvanut Dubai tähtää yhä merkittävämmäksi turismin kohteeksi. Lyhyesti kuvattuna hämmästyttävä sekoitus arabimaailmaa, islamia sekä äärimodernia ja yltiöpäistä rakentamista! Tämä on itse koettava.
Päivämatka

Egyptiin

EG-Kheopsin pyramidi ja talot_1 Egyptin historialliset nähtävyydet ovat tehneet siitä suositun turistikohteen, vaikka itse olenkin käynyt vain kerran Kairossa päivämatkalla Kyprokselta.

Espanja

– tuttumme

 ESP-Barcelona_1 Suomalaisturistien suosikkikohde Espanja on hieno maa, johon en itse ole kovin paljon tutustunut, kun olen käynyt vain Barcelonassa, Majorcalla ja Kanarian saarilla.

Fidzi:

Bula!

 FID-Auringonlasku laguunissa_1 Fidzi on mukava lomanviettopaikka, jonka 300 saarelta löytää “omia saaria” tai kansainvälisen tason golf- ja tenniskentin varustettuja lomahotelleja. Joka paikassa iloiset fidziläiset tervehtivät “Bula”-toivotuksin.
“Ystäviä”

Gambiassa

 GAM-Gambialaista arkea_1 Gambia on pieni ja varsin vehreä maa samannimisen joen varsilla Länsi-Afrikassa, jonne tehdään paljon myös seuramatkoja. Turvallinen afrikkalaiskohde, jossa on omaan makuuni ihan liikaa ns. “ystäviä”, jotka käytännössä huijaavat turisteja eivätkä anna rauhaa edes hotellissa.

Intiasta

on moneksi

 INT-Kettuvellumissa Kerala Backwatersissa_1 Intia on varmasti yksi maailman monimuotoisimmista maista: kaiken lajin maastoa, uskontoja, valtavia kaupunkia, rikkautta, köyhyyttä, kieliä, loistoa, likaa… Intian kokemukseni ovat Goasta, Keralasta (kuva), Tamil Nadusta ja Karnatakasta. Vielä on päästävä pohjoisempaan, kuten Agraan ja Varanasiin 🙂

Irlanti

ja Dublin

 IR-Guinnessin panimolla pakolliset_1 Irlanti on suosittu vihreä saari, jossa on harvoin todella lämmintä – ja yhtä harvoin todella kylmää. Itse olen siellä muutaman kerran käynyt Dublinissa ja sen ympäristöissä ennen talouskriisiä.
Helppo

Iso-Britannia

 BR-Picadilly Circus 1976 Iso-Britannia on useimmille suomalaisille helppo kohde: sinne on varsin lyhyt matka, lähes kaikki meistä puhuvat englantia – ja tarjontaa on todella paljon. Omat matkani ovat suuntautuneet eniten Lontooseen ympäristöineen ja viimeksi kävin Edinburghissa.
Viihtyisä

Italia

 IT-Kondoli_1 Yksi suomalaisten suosikkimaista on Italia, ja niin se on minullakin. Paljon nähtävää, ostettavaa ja aivan erinomaista syötävää. Eipä ihme, että eri puolille Italiaa olen useita matkoja tehnyt.
Mukava

Itävalta

IV-Fiss-Inntalissa Itävalta on todella mukava ja monipuolinen lomamaa, olipa kyse lomasta kesällä tai talvella: upea luonto, mukavat ihmiset, hienoa musiikkia ja hyviä valkoviinejä.

Kambodza

kehittyy

 kam-angkor-wat-2001 Kambodza tunnetaan upeasta Angkor Watin alueestaan ja punaisten khmerien hirmuteoista 1970-lvulla. Todella tutustumisen arvoinen, köyhä maa! Maassa on myös Plan-kummityttöni, jota kävin katsomassa 2007 joulukuussa.
Monikulttuurista

Kanadaa

kan-montreal Pinta-alaltaan maailman toiseksi suurin maa Kanada tarjoaa luonnon ystäville paljon hienoa luontoa sekä kaikille matkailijoille mukavan monikulttuurisen väestön.
Mahtava

Kiina

kii-kavin-kiinan-muurilla_1 Kiina on valtava maa kaikissa suhteissa: hirveästi ihmisiä, voimakkaasti kasvava talous ja erittäin pitkä historia. Olen toistaiseksi käynyt Pekingissä ympäristöineen ja Shanghaissa. Seuraavaksi olen menossa Hong Kongiin ja Macaoon vuoden 2011 joulukuussa.
Monipuolinen

Kreikka/Kreeta

KR-Samaran rotkoa ihailemassa_1 Kreikka on suomalaisten lomailijoiden kestosuosikki, mutta itse olen käynyt vain Kreetalla ja kokemus oli todella mukava. Kreeta on Kreikan suurin saari ja lomakohteena hyvin monipuolinen: paljon vuoria, hiekkarantoja, maukasta ruokaa ja hienoja historiallisia nähtävyyksiä.
Loistava lomakohde:

Kroatia

kro-dubrovnikikin-rantamaisemia_1 Kroatia yllätti ainakin minut hienona lomakohteena: upea Adrianmeri saarineen sekä hienot vanhat kaupungit ja erityisesti Dubrovnik tarjoavat loistavat puitteet. Dubrovnikista pääsee mukavasti myös naapurimaihin Bosnia-Hertsegovinaan tai Montenegroon (jossa en itse ole vielä käynyt).

Kuuba

elää musiikkia

 KUU-Havannan keskustorilta_1 Kuuba on kiehtova kokonaisuus näkyvää vallankumousta, hienoa luontoa, sikareita,  rommia, vanhoja jenkkirautoja, monenlaisia ihmisiä ja kaiken päällä elävää musiikkia joka puolella. Yksi suosikkimaistani, jossa kävin vuoden 2006 alussa.
Kaksijakoinen

Kypros

kyp-kalliorantaa Kypros on kahtia jakautunut saari, jonka läntinen kreikkalaisuuteen perustuva Kyproksen tasavalta on matkailumaana merkittävämpi kuin pohjoisosien turkkilainen osa saaresta. Mielenkiintoinen maa, jossa aurinko paistaa melkein aina. Sieltä tekee kätevästi myös päiväretken Kairoon Egyptissä.
Ihastuttava

Laos

LAO-Munkit temppelialueella Luang Prapangissa_1 Laos on ihmisiltään ja luonnoltaan aivan ihastuttava maa. Vaikka maa on perusteiltaan kansandemokratia, syvä buddhalaisuus vaikuttaa ihmisiin ja upeita temppeleitä on todella paljon.
Monen kulttuurin

Malesia

mal-twin-towers-night-lights Malesia on muslimienemmistöinen trooppinen liittovaltio, jossa monen eri kulttuurin ja uskontokunnan ihimiset elävät sovussa keskenään. Hieno maa matkailijalle!
Omaleimainen

Malta

MLT-Vallettassakin on pari puuta_1 Pieni saarivaltio Malta on mukava ja omaleimainen lomakohde: aurinkoa, Välimeri uitavaksi ja sukellettavaksi joka puolella, pitkä kiintoisa historia ja paljon hupielämää. Kaikki sujuu englanniksi ja valuuttakin on suomalaisille tuttu euro.
Paras rantakohde

Mauritius

MAU-mukavasti-rannalla-lekotellen Mauritius on minun makuuni paras rantakohde käymistäni: vehreä luonto vuoden ympäri, upeat korallirannat, hieno valtameri, loistava ruoka, erittäin ystävällinen palvelu, monipuolista nähtävää ja tekemistä sekä edulliset shoppailumahdollisuudet.
Monipuolinen

Saksa

Rothenburg ob der Tauber Saksa oli hieno, monipuolinen matkailumaa jo ennen idän ja lännen yhdistymistä, ja on sitä yhä. Sieltä löytyy suuri määrä kiinnostavia kaupunkeja kuten Berliini tai München sekä paljon viehättäviä vanhoja pikkukaupunkeja ja monipuolista maaseutua tasangoista Alppeihin.

Yhdysvallat:

kaikkea!

 USA-San Franciscon keskustaa Coit Towerista katsottuna_1 Yhdysvalloissa olen käynyt useita kertoja ja aika monella suunnalla. Eräistä “amerikkalaisuuksista” huolimatta maa on loistava matkailijan kohde, josta löytyy melkein mitä vaan: hienoa luontoa, monipuolista kulttuuria, monenlaisia ihmisiä ja kaupan on mitä vaan.