Valikko Sulje

Vesan maat ja matkat

Vuosien saatossa olen aika monessa paikassa käynyt, mutta paljon on kohteita vielä käymättä. Ohessa on kartta, johon sijoitan käymiäni sitä mukaa, kun lisäilen maista erilliset sivut neljän ryhmän “alle”: Aasia ja Tyynimeri, Afrikka, Amerikat ja Europpa. Kunkin sivun yhteydessä on pieniä kuvia eri maista, ja maakohtaiset kuvaukset täydentyvät pikkuhiljaa noiden maanosakohtaistensivujen alle. Alla olevassa kartassa on merkitty ne maat, joista olen maasivun kirjoittanut. Jos klikkaat tietyn maan osoitetta, aukeavasta kuplasta löytyy suoraan myös kyseisen maan sivun osoite.

Muutamia suosikkikohteitani jo käytyjen joukosta voin mainita:

  • Rentoon lomailuun korallirannoilla ykkössuosikkini on Mauritius. Melkein vastaavaan pääsee Malediivit, jossa ainoa miinus on saarten pienuudesta – tyypillisesti alle kilometrin läpimitta – johtuva ostomahdollisuuksien vähyys ja osin myös korkeahko hintataso. AtollillaSeuraavina toistaiseksi käymistäni paikoista Australian Queensland, ja siellä erityisesti hotelli Thala Beach Lodge sekä Suuri Valliriutta. Fidzi asettuu lomailupaikkana samaan tasoon Queenslandin kanssa.
  • Pidän kovasti myös Etelä-Goasta Intiassa; sen pidempää ja rauhallisempaa rantaa saa todella hakea – kunhan vain sietää harvat satunnaiset kaupustelijat ja lehmät.
  • Nähtävyyksiltään kiinnostavin käymäni paikka on varmaankin Kambodza ja siellä Angkor Watin alue pohjoisessa Siem Reapin kaupungin kupeessa. Luang Prapang Laosissa puolestaan on ehkä paras kokonaisuus, jossa olen käynyt – upeat maisemat, kiireetöntä ja ystävällisiä ihmisiä. Viimeisin merkittävä nähtävyys Machu Picchu on upea ja aivan uskomaton.
  • Kovasti mieleen jäi 90-luvun puolivälissä poikani kanssa tekemäni kiertoajelu Kaliforniassa ja Nevadassa. Kalifornian Big Sur ja Yosemite ovat aivan mahtavia, Death Valley ympäristöineen vaikuttava ja Las Vegas varsin hullu paikka, jossa muuten saa aikaa helposti kulumaan viikon verran. Ei toki sovi unohtaa Grand Canyoniakaan, on se vaan mahtava. Ja tietysti automatkana ajo halki koko Pohjois-Amerikan Cape Codista Massachusettsissa Santa Monica Pierille Kaliforniassa ja Chicagosta eteenpäin Route 66:sta noudattaen on kyllä automatkojeni ykkönen! Samoin talven 2013-2014 melkein kolmen kuukauden majailu Kalifornian Palm Springsissä oli mukava kokemus ja toistuu uudelleen – siellä erikoisin näkemäni paikka on Salton Sea.
  • Euroopan ja ehkä maailmankin ykköskaupunki Helsingin jälkeen on Pariisi. Viimeksi kävin siellä vuoden 2004 joulukuussa; olipa kiinnostava luistella Eiffel-tornin ensimmäisellä tasanteella – eikä Moulin Rouge tai Lido jättäne ketään kylmäksi! Jos viihdykettä haluan, on Lontoo kuitenkin minulle parempi vaihtoehto; saman tason musikaalitarjontaa ei taida olla kuin New Yorkissa.
  • Euroopan rantapaikoista toistaiseksi olen eniten mieltynyt Dubrovnikiin. Vanha kaupunki on hieno, samoin Adrian meri. Ja tuolta piipahtaa nopeasti vaikkapa Bosnia-Herzegovinan tai Montenegron puolelle. Toki Mallorca ja Kreetakin ovat mukavia paikkoja viikon rantalomalle – ja Nizzasta taas pääsee kätevästi näkemään ja kokemaan muutakin kuin vain rantaelämää.

Jos matkailuun liittyvät kuvani kiinnostavat, käypä vilkaisemassa kuviani kuvagalleriastani ja sen eri aihepiireistä.