ja aurinko nousee… 14.10.2011

ja-aurinko-nousee-hdrTaivas värjäytyi taas upeasti 14.10.2011, tällä kertaa hetki auringonnousun jälkeen. Taivaan värit ja maan ruska erottuvat hyvin, kun kuvan yhdistää sopivasti kolmesta erillisestä otoksesta käyttäen HRD-tekniikkaa.

Asiasta kiinnostuneille tiedoksi, että tässä kuvassa välineinä olivat Canon 7D, sen Auto Exposure (kolme kuvaa aukoilla -2 … 0 …+2) sekä Photomatix Pro 4, Photoshop Elements 9 ja sopivan koon muokkaamiseksi Microsoft Office Picture Manager.

———————————————————————————————

ja-aurinko-nousee-originalVieressä on vertailun vuoksi yksi tuohon HDR-kuvaan käytetyistä otoksista (nolla-aukolla) pelkästään Photoshop Elementsillä ja MS Office Picture Managerilla muokattuna. Eron huomaa selvästi taivaan runsaammista kontrasteista ja maan värien heikosta erottovuudesta.  Erot ovat vielä selvemmät, jos katsot kuvia isona – voit napsauttaa ensimmäistä kuvaa ja selata sitten Next-toiminnolla tähän yksittäiskuvaan.

 

Kirjoita kommentti

Voit käyttää näitä HTML-tägejä:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kommenttisi tulee näkyviin, kun admin on hyväksynyt yhden kommenttisi.

  

  

  

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.