25.2.2013 illan sinisenä hetkenä Haltialan pelloilla

kello-17-43-koilliseen Joskus luonnossa kohtaa yllätyksiä ja sellainen osui kohdalle 25.12.2013 iltakävelyllä Haltialan pelloilla auringonlaskun aikaan. Sattui nimittäin niin, että auringon alkaessa painua metsän taakse pelloille nousi valkoinen pakkasusva, joka yhdessä kauniin auringonlaskun kanssa muodosti valojen ja värien leikin, jollaista en ole koskaan ennen kokenut. Onneksi oli parempi pokkari mukana ja tuosta ilmiöstä sain napsittua joukon kuvia. Oheista kuvaa klikkaamalla pääset näkemään koko kuvasarjan, jonka kuvat on otettu vain 21 minuutin aikana auringonlaskun hetken molemmin puolin. Kuvien kellonajat osoittavat, miten auringon laskiessa noin 17:38 sinisyys syvenee yhdessä taivaalle loimahtavien sinisen, oranssin ja punaisen sävyjen kanssa kellon edetessä kuva kuvalta.

En oikeastaan voi millään varmuudella sanoa, miksi pelloille nousi hitaasti liikkuva muutaman metrin valkea pakkasusva. Kulku kävi toki puron vartta pitkin, mutta puro oli täysin jään ja lumen peitossa, joten vedestä nousevasta höyrystä ei ollut kyse. Ehkä syynä ilmiöön oli auringon lämmittämän lumen yläpuolisen, vähän kostean ilman nopea jäähtyminen.

Joka tapauksessa ennen kokematon ja uskomattoman kaunis ilmiö, jollaista en ole ennen kohdannut 🙂

Kirjoita kommentti

Voit käyttää näitä HTML-tägejä:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kommenttisi tulee näkyviin, kun admin on hyväksynyt yhden kommenttisi.

  

  

  

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.