Valikko Sulje

Bisnes ja IT

Olen ollut bisneksissä mukana eri tavoin jokseenkin päätoimisesti vuodesta 1971 alkaen. Vuosikymmenten aikana kokemusta on kertynyt useiden yritysten palkkalistoilta ja noin parinsadan yrityksen tai muun organisaation konsulttina hyvinkin monenlaisissa hankkeissa. Näistä bisnesasioista saat lisäkuvaa myös CV:stäni.

Sivuhommana olen kirjoitellut lehtijuttuja säännöllisesti ainakin kerran kuukaudessa vuodesta 1974 alkaen. Vuoden 2010 loppuun asti kirjoitin Tietoviikko-lehden CIO-blogia – käypä vilkaisemassa!


Kokemusteni perusteella olen kirjoittanut useamman kirjan, joista tuoreimmista on näillä sivuilla hiukan lisätietoa ja linkit kirjojen lataamiseen eri muotoisina ekirjoina – ilmaiseksi! – alla olevien linkkien kautta.

Vuoden 2008 alussa julkaistu kirjani ei ole enää saatavissa painetussa muodossa, mutta alkuvuoden aikana 2020 kirja on ladattavissa eri muodoissa tältä sivulta. Tuossa kirjassa kannustan bisnesjohtajia ottamaan ohjat omiin käsiinsä myös tietotekniikan hyödyntämisessä, erityisesti strategisella tasolla.

Kirjani “IT ja parempi bisnes” ilmestyi huhtikuussa 2010 ja sen painetun version myynti loppui keväällä 2017. Kirja ilmestyi sähköisenä toukokuussa 2018 ja on ladattavissa tältä sivulta. Tässä kirjassa keskityn lähestymistapoihin ja työkaluihin, joilla erilaisiin IT-ratkaisuihin perustuvissa bisnesmuutoksissa todella onnistutaan – saaden aikaan parempaa, digitaalisuuteen perustuvaa bisnestä.

Kirjassa esiteltyjä lomakkeita, laskentamalleja ja kalvopohjia voi ladata sähköisessä muodossa suomeksi ja englanninkielisenä näiltä sivuilta.


Kirjoitin yli kuusi vuotta kolumneja IT-viikko -lehteen vuosina 1999-2006. Noista kolumneista koostin ja täydensin erityyppisten kolumnien johdannolla jo pari vuotta sitten kokoelman, jonka voit ladata pdf-tiedostona tästä. Kirjasta on lisätietoa sivulla Kolumnikirja. Vaikka jutut ovat jo useamman vuoden vanhoja, niistä voit ehkä löytää itsellesi uusia näkökulmia vuosituhannen alun erilaisten ilmiöiden kehittymisestä.