Amerikan halki, osa 2: Route 66 alkaa

Katsastimme Chicagosta paikan, jossa on kadun sivussa merkki “Historic Route 66 Begin” – sehän on Michigan Avenuen ja Jackson Boulevardin  risteyksessä, Jackson Streetin puolella. Varsinainen Route 66 alkaa kuitenkin jopa perinteisessä tuon reitin oppaassa vasta 56 kilometriä tuon merkin eteläpuolella, joten sallimme itsellemme poikkeaman täydentämään vaatevarastoja Chicago Premium Outlet Mallissa, josta etelään ajamalla pääsimme varsinaiselle “oikealle” reitille.

Lukijoilleni tiedoksi, että perustin tätä Amerikan halki -blogiani varten uuden kuvasarjan Route 66 – Great American Road Trip 2012, joka kattaa osuuden Chicagosta Los Angelesiin, pääosin noudattaen Route 66 -reittiä. Kuvasarjassa on muiden kuvasarjojeni tapaan tuorein kuva ensimmäisenä. Pyrin jatkossa myös laittamaan kuviin linkit, jotta niitä pääsee suoraan jutusta katsomaan suuremmassa koossa.

great plains start once you are away from greater chicago areaEnsimmäinen osuus Route 66:sta on takana ja muutama vinkki on jo tarjolla. Heti Chicagosta kunnolla eroon päästyämme alkavat suuret tasangot, joiden maissipellot ovat tähän aikaan enimmäkseen jo käännettynä sadonkorjuun jäljiltä. Vaikka maisema on yksitoikkoinen, monet sanovat, että Amerikasta tietää todella jotain vasta ajettuaan näiden tasankojen läpi. Saapa nähdä, sillä ensimmäinen yöpymispaikkamme on Springfieldissä, niin sanotun “Land of Lincolnin” keskellä – siitä mahdollisesti seuraavassa jutussa.

old log cabin in pontiac illinois has served route 66 travelers since early 1920'sEtukäteen ensimmäiseksi suunniteltu Route 66-kohteemme oli Pontiacin pikkukaupungin kupeessa sijaitseva ravintola Old Log Cabin, joka on tarjonnut ruokaa Route 66:n matkailijoille jo 1920-luvun alusta ja on siten yksi vanhimmista yhä toimivista klassisen reitin varrella olevista nähtävyyksistä. Paikan löytää poikkeamalla I-55:n exit 201:stä kohti Pontiacia ja kääntymällä vasemmalle, kun kohdalle tulee Old Route 66 eli alkuperäinen valtatie. Maistoin itse tuolla heidän klassista hampurilaistaan ja olihan se ilman muuta paras, mitä Yhdysvalloissa olen koskaan syönyt, eikä maksanut kuin viisi ja puoli dollaria!

strips of route 66 from 1926 still existOld Log Cabin on aivan Route 66:n vanhan moottoritieosuuden reunalla ja tästä tienristeyksestä alkaa vielä vanhempi lyhyt pätkä tietä, joka on ollut Route 66 vuosina 1926-1930. Pontiacissa on myös Route 66 Museum, jossa emme kuitenkaan lähteneet käymään. Ehkä joku muu ehtii sielläkin käväistä tai voi kertoa, kannattaako käynti.

stips of old route 66 are just closed waiting for nature to workLähes viivasuorana maisemaa halkova Old Route 66 -tie on ajettavissa Pontiacin kohdilta kymmeniä kilometrejä I-55:n lähellä ja ulottuu nähtävästi ainakin Springfieldiin asti. Monin paikoin tuo aikanaan molempiin suuntiin kaksikaistainen moottoritie on kaventunut tavalliseksi kaksikaistaiseksi tieksi ja toisen suunnan tie on jätetty paikalleen odottamaan, että luonto hoitaa tien piiloon. Nuo pätkät on suljettu liikenteeltä kuvan mukaisilla kylteillä ja monin paikoin myös valleilla, jotka estävät tiellä ajamisen.

Kirjoita kommentti

Voit käyttää näitä HTML-tägejä:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kommenttisi tulee näkyviin, kun admin on hyväksynyt yhden kommenttisi.

  

  

  

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.