Kevään lomakohteemme: Dubai

Dubaista ja erityisesti sen suositusta Jumeirah Beach Residence -alueesta (paikalliset käyttävät yleensä vain lyhennettä JBR) on hyvää vauhtia kehittymässä keväinen lyhyen loman kohteemme. Tähän vaikuttavat suorat lennot Suomesta, sopivat lämpötilat, auringonpaiste, runsas ravintola- ja viihdetarjonta sekä erinomainen ranta.

Hotelleja on alueella moneen makuun ja sopivalla valinnalla voi saada melko edullisenkin hotellin. Edelliskeväinä olemme päätyneet hotelleihin, joissa on tarjolla lasten kanssa matkustaessa mukavia sviittejä sekä hyvät aamiaiset. Paras sviittejä tarjoava hotellikokemuksemme toistaiseksi on Doubletree by Hilton Jumeirah Beach Residence.

Tänä keväänä maaliskuun 2019 alussa matkasin vaimoni kanssa kahden ja valitsimme Mövenpick -hotellin, josta Executive-tason huoneen saa alle puoleen hintaan siitä, mitä parin makuuhuoneen sviitit yleensä vähintään maksavat. Valinta oli erinomainen, sillä runsas aamiainen sisältyi hintaan ja Executive-tasoon sisältyvästä loungesta sai aamiaisen lisäksi “kello viiden teen” sekä iltapalan juomineen. Rannalle ja lukuisia ravintoloita tarjoavalle rantaa pitkin kulkevalle Promenadelle meni hotellin edestä suora polku.

Uutena kohteena JBR:n viereen on viime vuosien aikana rakennettu keinotekoinen saari Bluewaters Island, jonne pääsee JBR:n rannalta jalankulkusiltaa pitkin. Tuolla saarella on jo nyt tarjolla lukuisia ravintoloita, huippuhotelleja, kuten Caesars Palace Dubai – ensimmäinen Caesars Palace Las Vegasin ulkopuolella, upeita merenranta-asuntoja sekä monenlaista viihdettä. Valmiina tällä saarella on esimerkiksi vesipuisto, eläintarha ja maailman korkein maailmanpyörä Ain Dubai. Viimemainittu ei ole vielä ihan valmis, mutta valmistunee vuoden 2019 aikana.

Yksi Dubain eduista moniin rantapaikkoihin verrattuna on myös se, että ostos- ja viihdemahdollisuudet ovat suorastaan ylitsepursuavat. Me jätimme nämä enimmäkseen väliin, mutta kävimme kuitenkin hotellin ilmaisella shuttle-kyydillä entisestään laajentuneessa maailman suurimmassa Dubai Mall -ostoskeskuksessa, jonka sisällä on nykyisin ainakin 1500 liikettä (eli ihan liian paljon!) sekä suuri meriakvaario ja iso luistinrata. Käynnin ohessa ihailimme Dubai Mallin ja maailman toistaiseksi korkeimman rakennuksen Burj Khalifan viereisellä vesialueella tasatunnein pidettävää tanssivien suihkulähteiden esitystä.

Samaan aikaan meidän lomailumme aikaan alueen yhdessä huippuhotellissa Ritz-Carltonissa majaili poikamme perhe, johon kuuluu vanhempien ohessa pari pikkutyttöä. Tuon hotellin uintialue on koko JBR-alueen suurin ja sinne voi hotellissa asumatonkin ostaa vierailulippuja. Alueella on lukuisia erityyppisiä uima-altaita ja lapsia varten erilaisia viihdykkeitä kuten jousiammuntaa tai vesiliukumäki. Vierailimme tuolla muutamana päivänä ja eräänä iltana osallistuimme myös hienoon arabialaisillalliseen, jossa esiintyi myös taitava napatanssija 🙂


Tuntuu siltä, että Dubaista on ihan oikeasti muodostumassa keväisen noin viikon mittaisen lomailumme vakiokohde 😉 Sitä voi suositella muillekin vaikkapa oheisten kuvien esimerkeillä!

Kirjoita kommentti

Voit käyttää näitä HTML-tägejä:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kommenttisi tulee näkyviin, kun admin on hyväksynyt yhden kommenttisi.

  

  

  

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.